• Nederlands
  • English
  • Deutsch

Franc auf dem Brinke-Snellen (1961)

Franc is de drijvende kracht achter DIA. Hij is oprichter, eigenaar, directeur en docent. Als drummer is Franc zeer actief in de nederlandse jazz & fusionscene en een autoriteit op het gebied van braziliaanse muziek, traditioneel en modern.

Speelt drums vanaf zijn negende. Sterk beinvloed door de klassieke muziek en jazz die thuis veel beluisterd en gespeeld werd. Een groot fan van de muziek van oa. Miles Davis, Herbie Hancock, Joe Zawinul, Steely Dan en de Foo Fighters.
Begon aan een klassieke slagwerkstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, maar koos na enkele jaren definitief voor de drumset. Studie Slagwerk Lichte Muziek aan het Rotterdams Conservatorium afgerond met een masters'degree. Post-graduate studies aan Drummers Collective New York en Manhattan School of Music.

Speelt met vele bekenden waaronder Deborah Carter, Rogerio Bicudo, Toon Roos, Bart Lust, Chris Hinze, David Friesen, Rick Margitza, Benjamin Herman, Maarten Ornstein en Thys van Leer.

Met zijn eigen groepen, waaronder TRUNK., zangeres Deborah Carter's band en het jazztrio van de duitse gitarist Christian Hassenstein is Franc veel live te zien.

En je kunt hem tegenkomen op zijn favoriete sessies in de stad, vaak met longtime friend Emiel Wienholts. O.a.:
*op maandag: Jazz Session in Cafe Nel
*op dinsdag: Vocal Session in Bethany's Jazzclub
*op woensdag: Jazz Nights in CCCafe

Kijk op www.francaufdembrinke.com voor verdere informatie.

Franc speelt Yamaha Maple Custom Absolute Drums, Zildjian Cymbals & Vic Firth Drumsticks.