Vincent Spitters

 

De ene keer ben ik drummer, de andere keer percussonist. 17 was ik toen ik begon met drummen. Deed m'n studie aan het Brabants Conservatorium. Kwam in 1997 terecht bij de percussie groep Medicamento. Een diepe interesse in en liefde voor Braziliaanse muziek en ritmes was het gevolg. Na m'n studie heb ik veel tijd in Brazilië doorgebracht en in de loop der jaren m'n kennis van Braziliaanse muziek uitgediept bij drummers als Márcio Bahia and Cezinha. In 2010/2011 kreeg ik de gelegenheid om 6 maanden lang in de bateria spelen van één van de grootste sambascholen van Rio, Unidos da Tijuca.

In een gesprek met Steve Gadd vertelde hij me ooit eens dat lesgeven 'a huge responsability' is. Als muziekdocent heb je zeer grote invloed op het referentiekader en de muziekbeleving van kinderen die bij je op les komen. Ben altijd bezig een balans te vinden tussen het aanleren van basistechnieken, coördinatie, lezen, improvisatie, drummen met muziek, liedjes uitzoeken, etc., altijd praktijkgericht op samenspel in bandje of ensemble. Ik werk zowel met individuele als met groepslessen.

Projecten en bands waar ik zoal in speelde en/of speel zijn o.a. Gare Du Nord, Bloco Coringa, Casa de Samba, Lilian Vieira Samba Soul, Hunting The Robot en Drumpeople.


Patrick de Bree (1965)

Op veertienjarige leeftijd begonnen met lessen klassiek slagwerk op de Muziekschool Amsterdam. Na twee jaar ook lessen drums en percussie. Aansluitend op de muziekschool, een conservatorium opleiding lichte muziek met hoofdvak drums. Gestudeerd bij o.a. Gerard van Bezij, Steve Boston en aansluitend lessen van Fred van Vloten.

Ervaring opgedaan als freelance drummer en percussionist in diverse stijlen zoals Pop, Latin en Jazz. Naast freelance werkzaamheden ook actief in een aantal vaste formaties o.m. John Gration Combination (crossover jazz), Sylt (accoustic jazz) en Hartslag (nederlandstalige popmuziek)
Vanaf 2002 actief als docent bij Drummers Initiative.


docenten line-up

Docenten verbonden aan DIA:

Drums
Franc auf dem Brinke
Arie den Boer
Vincent Spitters
Martin Grabher
Ruben Bromet
Theun Supheert
Patrick de Bree

Percussie
Sjahin During
Jasper Goedman

Bas
Jose Lopretti

Gitaar
Paul Dijkman
Bas van der Wal

Piano & Keyboards
Mark Milan
Elvis Sergo